Dorrit vertelt over haar functie als consultant

Dorrit Booij

Dorrit Booij

Consultant

Consultant bij OAZ

Ik ben sinds februari 2019 werkzaam bij OAZ als consultant. Op dat moment was ik volkomen onbekend in de wereld van HR en de bijbehorende subsidies en loonkostenvoordelen. Waar ik wél ervaring mee had is het adviseren van klanten en het implementeren van projecten binnen een organisatie. 

Mijn ei kwijt kunnen binnen subsidies…

Dit is iets waarmee ik meteen mijn ei kwijt kon bij OAZ. Mijn eigen klantenpakket werd rustig opgebouwd, maar in de tussentijd werd ik ingewerkt door collega’s uit mijn eigen team. Ook leden van de andere teams zijn altijd behulpzaam en maken nog steeds een belangrijk onderdeel uit van mijn werk en het vergaren van kennis over de verschillende subsidieregelingen en andere dienstverleningen die OAZ uitvoert bij haar klanten. Inmiddels heb ik een volwaardig klantenpakket, en start ik met enige regelmaat nieuwe klanten op. Ook leer ik dagelijks nieuwe dingen over ons vakgebied.

De verbindende schakel

Het leuke van het werk als consultant is dat je schakelt met alle drie de productteams, de accountmanagers, je teamgenoten en natuurlijk je eigen klanten. Bij elke klant heb ik een aantal verschillende contactpersonen, en zij voelen ondertussen ook aan als collega’s! Een typische werkweek voor mij betekent dat ik 3 tot 4 dagen per week op locatie werk bij mijn klanten, wat in drukke periodes kan oplopen tot 5 dagen per week. Op locatie heb ik afspraken met diverse contactpersonen, die op hun beurt verantwoordelijk zijn voor verschillende aspecten binnen de organisatie. 

Met enige regelmaat kom ik binnen bij organisaties waar er weinig tot geen kennis is over de verschillende subsidieregelingen, en er dus weinig administratie wordt bijgehouden – een belangrijk deel van de verantwoording. De leukste uitdaging is om mijn contactpersonen te helpen om de verschillende HR-subsidies onder de knie te krijgen, en te ondersteunen met het op orde brengen van de benodigde documenten. Ik doe dat door met enige regelmaat op locatie te werken, maar ben ook tussen deze bezoeken door altijd bereikbaar voor vragen. Ik beantwoord zoveel mogelijk vragen zelf, maar heb daarbij ook vaak de hulp nodig van mijn collega’s, die specialisten zijn binnen hun eigen productgroep.

Als consultant is mijn voornaamste doel om orde te creëren in een, in eerste instantie, onoverzichtelijke situatie. Ik stap met een voldaan gevoel in de auto aan het einde van een afspraak als ik mijn klant werk uit handen heb genomen en we samen een werkproces hebben ingericht.
Ik geniet ervan om nieuwe organisaties en contactpersonen te leren kennen en voor elke klant een passend plan te maken om zo efficiënt mogelijk samen te werken.

Scroll to top