Pieter over zijn ontwikkeling naar teammanager

Pieter Hamelink Teammanager Opleidingen OAZ

Pieter Hamelink

teammanager opleidingen

Mijn pad binnen OAZ

Na de universiteit ben ik gaan werken bij een klein dorpsbedrijf, waar ik er al gauw achter kwam dat ik een plek zocht waar ik meer kon leren. In 2016 startte ik bij OAZ. Analist binnen was mijn functietitel, ik richtte me op de kleine, ingewikkelde regelingen binnen de afdeling opleidingen. Interessant, maar ik wilde naar buiten. 

Leidinggeven

In 2018 werd ik consultant. De vrijheid en zelfstandigheid in deze functie paste precies bij wat ik zocht. Klanten bezoeken, veel initiatief nemen, vooral de kritische klanten waren leuk! Het bieden van echte meerwaarde aan je klant gaf me bergen energie. En nog!

Toen ik in 2020 gevraagd werd om te solliciteren op de rol van teamleider, twijfelde ik wel. Leidinggeven en veel meer vanuit kantoor werken was weer een flinke verandering. Maar als er iets nieuws op mijn pad komt ben ik altijd nieuwsgierig! Bovendien paste het regelmatige karakter van deze functie beter bij mijn vernieuwde gezinssituatie. Dit maakte dat ik gesolliciteerd heb en vanaf 2020 heb ik de kans gekregen om de rol van teamleider Opleidingen op te pakken. Aanvankelijk samen met Thomas, sinds de zomer sta ik er alleen voor. En het bevalt goed! OAZ heeft me het duwtje in juiste richting gegeven.

Team Opleidingen

Binnen het team ben ik aardig druk met het verloop van medewerkers. Adviseurs blijven gemiddeld twee tot drie jaar in hun rol, dit maakt dat we een dynamisch en fris team houden. Binnen het team zijn we bezig met een handboek opleidingssubsidies. Hierin staat alle informatie omtrent opleidingssubsidies, er is een werkproces in uitgeschreven en het is hiermee gemakkelijker gemaakt om in te stromen. Het doel is om nieuwe medewerkers zo binnen vier maanden zelfstandig een klantenpakket te kunnen laten oppakken. Ik vind het enorm leuk om bezig te zijn met dit teamplan, met overleg en met koersbepaling.

Een familiemens

Ik ben echt een familiemens. Mijn gezin met mijn dochter kost energie, maar levert het ook dubbel en dwars op. In mijn vrije tijd ben ik veel met mijn familie en vrienden, ook ben ik actief lid van een kerkgemeenschap. Hier vervul ik een rol als diaken, dit behelst vooral jongerenwerk en ouderenzorg. Zo probeer ik mijn steentje bij te dragen. Ik sport ook, lekker hardlopen of fietsen met een podcast op. En dan is er dat jaren 30 huis dat moet worden opgeknapt. Dat is heel veel werk.

Over 5 jaar

Hoe de toekomst eruit ziet kan ik niet voorspellen. Ik probeer te leven bij de dag. We kunnen plannen maken, maar niemand weet hoe volgende week eruit ziet. Bij OAZ zit ik goed op mijn plek, wonen in Zeeland is heerlijk. Ik hecht aan structuur, mensen noemen me hierin wellicht wat conservatief. Ik vind het zelf eerder ‘honkvast’. Ik heb het zo gewoon goed naar mijn zin!

Pieter Hamelink OAZ

Als er iets nieuws op mijn pad komt ben ik altijd nieuwsgierig. Van de ene in de andere functie rollen past namelijk bij me. Soms op je gezicht durven gaan hoort daarbij. De stap naar Teammanager Opleidingen bevalt mij goed. OAZ heeft me hierbij het duwtje in de juiste richting gegeven.

Scroll to top